Att driva e-handel

Framgångsrik e-handel med mobilskal

Står du i startgroparna för att starta en e-handel men är tveksam till vad du ska sälja? Då kan det vara värt att titta på hur andra har gjort för att lyckas. Det innebär dock inte att du behöver sälja samma typ av produkter, men det kan ge dig många tips på vägen. Idag ska vi titta närmare på nätbutiken Teknikdelar.se.

Brett urval av mobiltillbehör hos Teknikdelar

För att förstå varför en nätbutik är framgångsrik är det viktigt att titta på utbudet. I butiken Teknikdelar har man valt att satsa på att sälja alla tillbehör man kan tänka sig till mobiltelefoner. Det betyder att konsumenten inte behöver söka sig till flera olika butiker när flera tillbehör behövs, något som är en stor fördel. I den här butiken kan du enkelt hitta ett Samsung Galaxy S20 skal, men även laddare och kablar till samma modell. Hur de olika varorna i en nätbutik kompletterar varandra är alltså viktigt att tänka på innan man drar igång. Att starta en butik som säljer lite av varje kan vara kul, men risken finns att kunderna inte ser någon röd tråd och istället söker sig till andra butiker.

Viktigt med bra layout och tydliga kategorier

När vi klickar oss runt på nätet är vi vana vid att det ska gå fort. Det är något som du måste tänka noga på om du ska starta en nätbutik. Om din kund inte hittar det den söker på en kort stund finns nämligen risken att personen istället klickar sig vidare till nästa butik. Det är därför viktigt att ha en sida som laddar snabbt och som har tydliga menyer. Hos Teknikdelar har man valt att sortera de olika kategorierna efter märke. När du sedan klickar på ett märke får du upp alla modellerna från det märket och kan sedan klicka dig fram till specifika tillbehör till din mobil. Det är ett smart upplägg då det gör att kunden inte behöver leta länge för att hitta det som den söker.

Prissättning

Hur ska man då tänka kring priser? Många tänker att de ska sälja sina produkter så billigt som möjligt för att nå framgång. Det behöver dock inte alltid vara vägen mot att lyckas. Ett för billigt pris kan nämligen signalera dålig kvalitet om man har otur. Hos Teknikdelar har man valt att hålla ett pris som kanske ligger lite under butikspris, men som ändå signalerar kvalitet. Det är också viktigt att tänka på att du inte kan sätta allt för låga priser eftersom det då kan bli svårt att gå runt. Du måste ha tillräcklig marginal på det du säljer för att du ska kunna gå med vinst och tjäna pengar. Det kan därför behövas noggranna uträkningar innan du är redo att sätta igång.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *