Att driva e-handel

Lyckas bättre som e-handlare med hjälp av medarbetarundersökningar

Om de anställda inte är nöjda kommer ditt företag inte att gå bra. Det är en sanning som du säkert hört några gånger. Frågan är bara vad du som e-handlare gör för att dina medarbetare ska trivas på jobbet? Finns det något som kan förbättras och finns det något som är extra bra och kan förstärkas? Det tar du enkelt reda på med en medarbetarundersökning.

Ta reda på vad dina medarbetare tycker

Som chef eller vd är det ibland svårt att få ärliga svar från dina medarbetare när du frågar vad de tycker om arbetsplatsen. Det beror på att dina anställda står i en beroendeställning till dig och därför vill hålla sig på god fot med dig. Det är med andra ord inte alls säkert att allt är toppen på arbetsplatsen trots att dina anställda påstår det när du frågar dem. Misstänker du att så är fallet kan en medarbetarundersökning vara en god hjälp för att ta reda på hur det egentligen ligger till. Genom att använda dig av Ungapped.se kan du enkelt skapa en digital medarbetarundersökning där dina anställda kan få säga sitt utan att känna sig utsatta. I bästa fall är arbetsplatsen just sådär bra som du tror, men i värsta fall kan det finnas en förtroendekris eller problem med mobbning på ditt e-handelsföretag. Det är något som du som ledare då genast måste ta tag i.

Därför är det viktigt med nöjda anställda

Varför är det då så viktigt att dina anställda mår bra? Frågan kan tyckas simpel, men ändå misslyckas många företag med att ha ett bra arbetsklimat. När dina anställda mår dåligt ökar till exempel antalet sjukskrivningar och frånvarodagar, något som blir kostsamt för företaget. Trivs man inte tenderar man också att vara mindre produktiv i sitt arbete. Sist men inte minst är det ganska tråkigt att gå till en arbetsplats där miljön är dålig.

Finns det missnöje på arbetsplatsen är risken stor att även andra problem frodas, till exempel mobbing och utanförskap. Detta är saker som absolut bör tas på allvar då de faktiskt kan vara livsfarliga.

Släpp stoltheten

När du ska ta del av resultatet av din medarbetarundersökning är det väldigt viktigt att du går in i det med ödmjukhet och öppna ögon. Många sätter upp ett försvar och vill inte tro på de negativa saker som sägs om arbetsplatsen. Gör du så kommer tyvärr inte din undersökning att leda till några förändringar som kan förbättra företaget. Det är med andra ord viktigt att du faktiskt tar till dig den eventuella kritik som undersökningen faktiskt visar på. Gör du det är chanserna goda att ditt företag kommer att gå mycket bättre eftersom att alla som jobbar där mår bra och gör sitt bästa.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *