Att driva e-handel

Vad ska du sälja?

Det är viktigt att du verkligen tänker igenom vilka produkter som du ska sälja i din webbshop. Med rätt produkt har du lättare att lyckas. Hur ska du tänka för att välja rätt nisch?

Vad gillar du själv?

Det bästa sättet att sälja saker är helt enkelt att gilla dem själv. Älskar du att vandra i fjällen, slå upp tältet och se midnattssolen gå ner över Kebnekaises topp kommer det vara mycket enklare för dig att sälja utesaker, än för någon som enbart åker till fjällen för att gå på After Ski. För att generera inkomst på din e-handel måste du lägga tid på shoppen. Tänka, skriva, dagdrömma, researcha och hålla kontakt med kunder. Om du även planerar att ha lagerlokal och sköta logistik själv, så bör du verkligen gilla varan.

Hur stor kundgrupp finns det?

Ok, det finns saker som du verkligen både kan rekommendera, göra fantastiska filmer om och skriva blogganalyser på 10 000 utan problem. Det låter verkligen som den produktgrupp som du ska satsa på, eller hur? Ja, förutsatt att det faktiskt finns en nog stor marknad. Om du bara vill kunna tjäna några extra hundralappar per månad kan du välja nästan vilka produkter som helst, men om ditt mål är lite större bör de se till att det verkligen finns ett kundunderlag som kan ge dig inkomst. Eller så skapar du flera shoppar. Om du älskar en mindre svensk sport, som konståkning, så kan du antingen välja att ha en internationell e-handel eller så ser du om det finns produkter kring konståkning, som is-hockeyhjälmar eller snygga tight/danskläder som du istället fokuserar på.

Var praktisk

När du ska välja produkter bör du vara praktisk. Sälj saker som folk köper. Om du drömmer om att bara sälja ekologiska elgitarrer är risken att du inte får något sålt alls. Sälj vanliga elgitarrer, men ha också ett sortiment med ekologiska produkter.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *