Att driva e-handel

Att tänka på när man startar e-handel

Som du säkert redan vet har e-handeln exploderat på senare tid. Lägg därtill att coronapandemin har gjort att allt fler väljer att beställa sina varor på internet för att undvika köer och allmän trängsel i butiker och på handelsvaruhus. Med det i åtanke är det fortfarande inte för sent om man själv vill starta någon form av e-handel.

Det är givetvis inte lätt att starta upp något med kort varsel, men har man en unik idé som man kanske burit på länge så är det kanske värt att göra slag i saken.

Företagsform

Om man väl bestämmer sig för att starta upp ett företag måste man fundera på vilken företagsform man ska ha. Det är inte alltid så lätt då det finns många att välja på. Några exempel är aktiebolag, handelsbolag och enskild firma. På senare tid har även företagsformen egenanställning växt fram och det är ett utmärkt alternativ om man tycker det känns svårt att starta ett eget företag. Det kan underlätta mycket att välja den formen, men det finns för- och nackdelar med alla former så det är bara du som kan veta vilken företagsform som är rätt för dig.

Hur ser marknaden ut?

Innan du startar ditt företag bör du ta en titt på hur marknaden i allmänhet ser ut för just de varor eller tjänster du vill sälja. Man bör därför göra en marknadsanalys för att kontrollera att det fortfarande finns marknadsandelar kvar att ta samt för att se hur konkurrensen är. Är du helt ensam om din idé och du verkligen tror på den så är det bara att köra igång. Är det tuff konkurrens och svårt att ta sig in på just den marknaden som ny så kanske man i stället måste tänka om.

Marknadsföring

När du väl hittat rätt nisch så är det viktigt att man synliggör sitt företag. Det är därför viktigt med marknadsföring och framför allt att man marknadsför sig till rätt grupper. Det är exempelvis att kasta pengar i sjön om man marknadsför en menskopp till män. Det gäller att marknadsföra till rätt klientel. Ibland kan det vara svårt att veta i förväg vilket klientel som är rätt och då kan man kanske göra någon marknadsundersökning som kan ligga till grund för den framtida marknadsföringen.

När man väl har det löst kan man börja försäljningen och så småningom bredda sortimentet eller utveckla sina produkter. Tro på det du gör och kör hårt.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *